sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Red Velvet Cheesecake




Jos Amerikan reissuiltani pitäisi valita jonkin herkku, joka kerta kaikkiaan oli niin hyvää että sanat loppuivat kesken niin se on varmasti Cheesecake Factory- ravintolan Red velvet cheesecake. Cheesecake Factorysta saa nimensäkin mukaisesti juustokakkuja, ja ei vain muutamaa laatua, vaan erilaisia makuja on niin paljon, että listaa lukiessaan saa päänsä pyörälle!

Tätä kakkua on aina ikävä kun palaan Suomeen, joten yritän jäljitellä tässä samaa lopputulosta. Se ei ehkä saavuta aivan alkuperäisversion pisteitä, mutta tästä kakusta tulee aivan erinomainen, vaikkakin on ehkä tämän blogin "vaivalloisimpia" kakkuja tähän mennessä. Mutta leipominenhan on kivaa ja uudet haasteet pitävät homman mielenkiintoisena! :)

Kakkua varten suosittelen varaamaan 3 irtopohjaista vuokaa, jonka halkaisija on 24cm.
Kakun valmistumiseen kannattaa varata pari päivää, sillä kakun pitää vetäytyä jääkaapissa eri vaiheissa. Kakku koostuu juustokakku ja red velvet kakku kerroksista, joita pinotaan päällekäin ja kuorrutetaan herkullisella buttercream kuorrutteella!

ENSIMMÄINEN PÄIVÄ:

New York style juustokakku täytteeseen tarvitset:

4 pakettia philadelphia tuorejuustoa
3,5 dl sokeria
0,6 dl maissitärkkelystä (Maizena)
1 rkl vanilja aromia
2 munaa
2 munan valkuaista
1,2 dl kuohukermaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Ota kaksi irtopohjavuokaa ja vuoraa pohjat foliolla ja kiinnitä pohja. Voitele hiukan reunoja. Laita kaikki tuorejuusto isoon kulhoon ja sekoita vatkaimella jotta juusto pehmenee hiukan ja siitä tulee tasaista. Lisää sokeri ja maissitärkelys ja jatka vatkaamista kunnes seos on tasaista. Älä missään vaiheessa kuitenkaan ylivatkaa, eli kun seos on tasaista ei kannata enää vatkailla tai taikinaan tulee liikaa ilmaa ja saattaa aiheuttaa juustokakun halkeamisen paistovaiheessa! Lisää vanilja, kananmunat ja valkuaiset, pari kerrallaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää kerma varovasti, sekoittaen samalla, mutta sekoita vain sen verran että ainekset muodostavat tasaisen seoksen. Kaada juusokakkuseos kahteen vuokaan, molempiin saman verran. Laita kakut uuniin ja paista n. 35 minuuttia. Vältä uunin avaamista paiston aikana, lämpötilavaihtelut saattavat aiheuttaa kakun halkeilua. Valmis juustokakku on reunoiltaan hiukan pullistunut mutta ei täysin kiinteä keskeltä. Kakku kiinteytyy jäähtyessään!

Anna jäähtyä huoneenlämmössä täysin ja siirrä sen jälkeen vuoat jääkaappiin yön yli.

Red Velvet kakkuun tarvitset:

1,8 dl piimää
3/4 tl vanilja aromia
4,7 dl jauhoja
2 rkl tummaa kaakojauhetta
1 tl kanelia
3/4 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
3 dl sokeria
1,8 dl rypsiöljyä
2 munaa
1 tl viinietikkaa
(hiukan punaista karamelliväriä)

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Ota kolmas vuoka esille, vuoraa senkin pohja ja voitele kevyesti reunoja. Sekoita erillisessä kulhossa piimä ja vanilja ja siirrä ne odottamaan. Toisessa erillisessä kulhossa sekoita jauhot, kaakao, kaneli, ruokasooda ja suola ja pistä nekin odottamaan. Isossa kulhossa vatkaa öljy ja sokeri. Lisää kananmunat, yksi kerrallaan. Lisää viinietikka ja karamelliväri ja sekoita hyvin. Sen jälkeen lisää vuorotellen jauhoseosta ja piimäseosta varovasti vatkaten. Sekoita kunnes taikina on tasaista.

Kaada taikina vuokaan ja paista n. 30-40 minuuttia, tee hammastikkutesti varmistukseksi!

Anna kakun jäähtyä täysin ja pistä sekin vetäytymään jääkaappiin yön yli!

SEURAAVANA PÄIVÄNÄ:

Valmista kuorrutus:

250g voita (huoneenlämpöistä)
2 rkl Marshmallow Fluff nimistä vaahtokarkkityyppistä tuotetta (saa amerikkakaupoista)
1 tl vanilja aromia
4.5-5 dl tomusokeria

Sekoita vatkaimella voi ja marshmallow fluff tasaiseksi kunnes se on ilmavaa. Lisää vanilja ja sekoita. Lisää tomusokeri, reilu desi kerrallaan, ennenkuin lisäät lisää, niin sekoita edelliset tomusokerit täysin tasaiseksi. Jos tarvetta, niin voit lopuksi lisätä max 1 tl vettä, jos kuorrutus on liian jäykkää. Laita kuorrutus jääkaappiin vetäytymään hetkeksi

Kokoaminen:

Leikkaa Red velvet kakku vaakasuunnassa kahteen osaan, siitä tulee kakun kaksi kerrosta. Aseta tarjoilualustalle levy redvelvetiä. Voit lisätä aivan pienen määrän kuorrutusta tähän väliin "liimaksi", mutta ihan puoli teelusikkaa. Irrota ensimmäinen juutokakku vuoastaan ja kumoa se folion avulla kakkukerroksen päälle. Irrota folio ja lisää taas hiukan kuorrutusta liimaksi. Lisää toinen red velvet kerros juustokakun päälle, lisää "liima" ja lisää päälle vielä viimeinen juutokakkukerros.

Kuorruttaminen:

Kuorruta ohut kerros kakun päälle. Jätä kuitenkin vielä reilusti kuorrutetta, sillä sivujen kuorruttamiseen menee sitä paljon. Kuorruttimella saat kaunista jälkeä, tee suoria palkkeja koko kakun ympäri.

Nosta kakku vielä vetäytymään jääkaappiin ja sen jälkeen ei muuta kuin nauttimaan!! Tosi hyvää!! :)

1 kommentti: