lauantai 13. marraskuuta 2010

Father's Day: Chocolate-rasberry Sacher Cake


Yello!
Pitkästä aikaa pääsen bloggailun ja herkuttelun pariin! :) Nyt olisi vuorossa kaikille isille varmasti maistuva isänpäiväkakku (joka on huomenna!), suklaa-vadelma sacherkakku! Reilusti tummaa suklaata niin maistuu vaativallekin isälle! ;)















Valmistukseen menee tovi, mutta on sen arvoista ja varmasti ihastuttaa syöjänsä ikihyviksi!



Pohjaan tarvitset:

- 150g tummaa suklaata (Fazerin tumma leivontasuklaa on hyvää!)
- 150g voita
- 4 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
- 2 dl sokeria
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 1,5 tl leivinjauhetta

Kostutukseen tarvitset:

- 2 dl omenamehua

Täytteeseen tarvitset:

- 2 pussia (à 200g) pakastevadelmia
- 1 dl omenamehua
- 0,5 dl sokeria
- 1 rkl perunajauhoja
-----
- 2 dl vispikermaa
- 2 tl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria

Kuorrutukseen tarvitset:

- 200 g tummaa suklaata
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl vadelmahilloa

Koristeeksi:

-suklaarouhetta, vadelmia, valkosuklaata

Noniin, ei muuta kuin kakun tekoon! :)

1. Voitele ja korppujauhota kolmen litran kakkuvuoka. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää voi. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä ja anna seoksen hieman jäähtyä.

2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Nostele joukkoon suklaa-rasvaseos. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista.

3. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla; kun tikku tulee puhtaana ulos, niin kakku on kypsää! Kakku saa jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ennen kumoamista.

4. Sillä välin pane jäiset vadelmat täytettä varten kattilaan. Mittaa päälle omenamehu, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa. Siirrä kattila kylmään jäähtymään. Vaahdota kerma ja mausta vanilliinisokerilla ja sokerilla.

5. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Siirrä pohjaksi tuleva levy tarjoiluvadille. Asettele kakkulevyn alle leivinpaperisuikaleet suojaamaan tarjoiluvatia kuorrutuksen valumiselta. Suikaleet poistetaan lopuksi :)

6. Kostuta kakkulevyt omenamehulla pullasudin avulla. Levitä pohjalevylle puolet kermavaahdosta ja sen päälle vadelmakiisseliä. Nosta täytteen päälle toinen kakkulevy ja täytä samoin. Pane päälle kansilevy, joka on kostutettu molemmin puolin. Pane kakun päälle painoksi leikkuulauta, jotta kakku tiivistyy. Siirrä jääkaappiin. (Tämä tekee kakulle mukavan koostumuksen! Varttikin riittää!)

7. Paloittele suklaa kattilaan kuorrutusta varten. Lisää vadelmahillo ja kerma. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Jäähdytä kuorrutusta hieman ja kaada ohuena nauhana kakulle. Anna kuorrutuksen valua reunoilta alas. Sivuille valunutta kuorrutetta tasoitetaan ja levitetään lastalla kunnes koko kakku on kauniisti kuorruttunut.

8. Raasta reunoille tuleva suklaa esimerkiksi perunankuorimaveitsellä lastuiksi. Koristele kakun reunat suklaalla. Itse laitoin vielä vadelmia ja sulatin valkosuklaasta juoksevaa, ja kirjoitin isälle omistuskirjoituksen pienen pursotinpussin avulla :) Vedä sitten leivinpaperisuikaleet pois kakun alta. Siirrä kakku viileään.

9. Voila! Kakku on valmis ja paranee vain seuraavaan päivään, joten sen voi hyvin tehdä edellisenä päivänä (jopa suositeltavaa!)



Nauttikaapa tästä tummasta ja herkullisesta kakusta kun ulkonakin on niin tummaa.... namm :)

2 kommenttia: