sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Princess cake!


  Tämä kakku on tarkoitettu kaikille prinsessoille! Ihana prinsessakakku on parhaimmillaan super herkullinen! Tässä postauksessa haluan keskittyä kakun täytteisiin, enkä niinkään itse kakkupohjan valmistukseen. Nimittäin kakkupohjaksi käy ihan tavallinen sokerikakku, mikä kannattaa paistaa vuoassa, josta saa reunat irti. Kakku leikataan sittenkolmeen kerrokseen.
Tosiaan, nämä täytteet ovat tämän kakun A ja O. Kakun täyttöön tarvitaan seuraavia: vadelmahilloa, leipurinkermaa, leipurinkerma-kermavaahtoa, sekä tavallista kermavaahtoa. Seuraavassa selitän miten saat herkulliset kreemit aikaiseksi!
Tarvitset:
-0,5 l maitoa
-5 keltuaista
-2 dl sokeria
-75 gr voita
-1,5 dl jauhoja
-2 vaniljatankoa

-5-6 dl kermaa
-4 rkl tomusokeria
-vadelmahilloa
1. Valmista leipurinkerma. Mittaa kattilaan jauhot, keltuaiset, maito, sokeri ja halkaistut vaniljatangot.
2.Lämmitä sekoittaen jatkuvasti. Kun seos ”kypsyy” niin se muuttuu paksummaksi. Valmis leipurinkerma on notkeaa ja paksua. Älä anna seoksen kuitenkaan kiehua. Nosta kuuma seos pois liedeltä ja lisää tässä vaiheessa voi, ja sekoita samalla, niin voi sulaa joukkoon.
3. Siivilöi seos, sillä seoksessa on vielä jauhopaakkuja. Kaada se siis siivilän läpi toiseen astiaan ja nosta astia jäähtymään viileään. Anna seoksen jäähtyä täysin.
4. Kaada puolet leipurinkermasta eri astiaan.
5. Kun leipurinkerma on jäähtynyt, vatkaa kerma ja tomusokeri isossa astiassa.
6. Sekoita varovasti n. 3 dl verran kermavaahdosta toiseen leipurinkerma-astioista, niin että toiseen astiaan jää pelkkää leipurinkermaa ja toiseen valmistuu leipurinkerma-kermavaahto seos. Kolmannessa kipossa on pelkkää kermavaahtoa.
7. Vatkaa nämä loput kermavaahdot kovaksi vaahdoksi. (Saa mennä ihan hieman ”överiksi”)
Kokoaminen:
1. Aseta kolmeen osaan leikatun kakun pohjakerros tarjoiluvadille. Voit erittäin kevyesti kostuttaa kakkulevyjä omenamehulla, mutta erittäin vähän, muuten kostutus tulee marsipaanipäällyksen läpi.
2. Levitä vadelmahilloa pohjakerrokselle. Sen päälle leipurinkermaa ja sen päälle leipurinkerma-kermavaahto seosta.
3. Aseta seuraava kakkulevy. Toimi samoin, eli hillo, ja kermatäytteet.
4. Laita päällikerros. Jos haluat, niin voit päällikerrokseenkin laittaa kevyesti hilloa ja kermoja. Mutta juju tässä kerroksessa on, että lisäät PELKKÄÄ kermavaahtoa (sitä kovaksi vatkattua) keoksi kakun päälle. Muotoile lastalla keko kauniin pyöreäksi.
5. Nosta kakku vetäytymään jääkaappiin.
6. Sillä aikaa kaulitse marsipaani. Ota kaksi pötköä vihreää valmismarsipaania. Pehmennä niitä hieman vaivaamalla. Aseta pöydälle leivinpaperi, johon sirottelet tomusokeria ikään kuin jauhoiksi. Aloita kaulitseminen. Kaulitse siitä ohut ja tarpeeksi iso levy, että se peittää koko kakun.
7. Ota kakku esille ja nosta leivinpaperia avuksi käyttäen marsipaanilevy, ja varovasti asettele se kakun päälle. Irrota leivinpaperi varovasti. Painele marsipaanin reunat kakun alle ja leikkaa mahdollisesti ylijäävä marsipaani pois. Siisti kädellä ylimääräiset tomusokeri läikät marsipaanin pinnalta. Sen jälkeen siivilöi kaunis tomusokerikerros kakun päälle.
8. Itse tein koristeeksi punaiset marsipaaniruusut. Voin myöhemmin tehdä koristuksista erillisen postauksen, mutta koristella voit miten haluat , vaikka tehdä sokerikuorrutteesta kuvioita kakun pintaan!
9. Nosta kakku viileään, ja parhaimmillaan se on seuraavana päivänä!
Kaikille kuninkaallisille herkullisia hetkiä!




3 kommenttia:

  1. helpommin sanottu kuin tehty toi marsipaanikuorrutuksen asettelu? ;) kuulostaa haastavalta, ja näyttää hyvältä!

    VastaaPoista