sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Sour Cream Blueberry Pie


Ah sunnuntai ja ihana ulkoilusää! Mikäs se kruunaa sunnuntain paremmin kuin mustikkapiirakka? Tämähän on myös suomalainen piirakka monella tapaa, mutta oon syönyt jenkeissä varmaan parhaan tän tyyppisen mustikkapiirakan!

Nyt muutin tätä kyllä vähän, nimittäin henkilö kenelle piirakan tein on varsinainen terveysfriikki. Lisäsin vähän rouhetta mukaan, niin kelpaa vaativallekin syöjälle! Mutta koskaan en mitään jyvää laita ellei tule oikeesti hyvää. Ja tän voi hyvin tehdä siis normivehnäjauhoilla, tulee superhyvää :)

Pohja:

150g voita
1 dl sokeria
1 muna
1,5 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
1,5 dl vehnähiivaleipäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 dl kermaviiliä
0,5 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
reilu puoli litraa marjoja (tai maun mukaan)

1. Vaahdota voi ja sokeri
2. Lisää muna
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekoittaen taikinaan
4. Taikina jää melko kosteaksi, joten levitä taikina lastalla vuokaan, tämä on tosi hyvä kikka! Levitä ohuelti ja muista reunat myös!


















5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan.


6.Paista 200 asteessa n. 30-40 minuuttia. Kun reunat ovat tummuneet kauniisti on piirakka valmis! :)

7. Tämä on ehkä piirakanteon tärkein vaihe. Taikinaa tulee jäämään yli. Syö taikina! YUMMY!!

Nyt syömään! Tähän kylkeen vielä home-made vaniljakastike, niin eipä paljon paremmaksi tämä muutu!
Happy sunny winter Sunday from cupcakegal!

3 kommenttia:

  1. Ihanan näköstä <3 ja varmasti myös makusta. Mahtavaa sisko!!

    VastaaPoista
  2. Nää kaikki kuvat on ihan super hienoja!

    VastaaPoista