lauantai 17. huhtikuuta 2010

Buttermilk Pancakes






Noniin! Tässä olis semmonen Amerikan herkku että oksat pois :) Oon syöny kasoittain pannareita jenkeissä ja tykkään näistä buttermilk pancakeista. Ne siis todella tehdään piimään ja taikinasta tulee paksua.

Jenkeissä käyn usein IHOP (international house of pancakes) nimisessä ravintolassa, ja vaikka kaikki paikalliset ei niiden pannareista tykkääkään, niin mä rakastuin niihin totaalisesti :) perinteisesti pannarit tarjoillaan amerikassa siirapin ja voi nokareen kanssa, mutta itse päätin syödä ne nyt kermavaahdon ja hillon kanssa! ihan SUPER hyvää! näissä on ihan omanlainen maku, ei oo ihan perus suomipannarin makusta! Ja täytyy myöntää, että näistä pannareista tuli kyllä parempia kun IHOPin pannarit ;)


Resepti ja valmistus super helppoja!! Suosittelen lämpimästi!

- 3 dl vehnäjauhoja
- 3 dl piimää
- 1 muna
- 0,6 dl sokeria
- 1 reilu tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 0,6 dl öljyä
- hiukan suolaa

Valmistus on niinkin helppo, että heitä kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Jos haluat, niin voit sekoittaa leivinjauheen ja ruokasoodan vehnäjauhoihin ennen lisäämistä. Sekoita kunnes taikinasta tulee tasaista. Ruokasooda antaa taikinalle happaman maun tässä vaiheessa.

Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja lisää tilkka öljyä. Taikina on paksua ja pitää hyvin muotonsa. Taikina palaa kyllä nopeasti ja pannareista tulee helposti mustia jos ei ole varovainen, mutta usein ensimmäinen pannari onkin aina harjoitusversio, ja antaa tuntumaa taikinaan ja kypsymisaikaan.

Taikinasta tulee n. 8 pannaria! Ei muuta kuin nauttimaan, tämä oli niin hyvää että pitää tehdä taas pian uudestaan!! :) Hyvää viikonloppua!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti