sunnuntai 2. toukokuuta 2010

"The Ultimate Chocolate Cake"






Moikka moi!

Tämä seuraava kakku kulki aikoinaan nimellä The ultimate chocolate cake, sillä sen valmistukseen oltiin yhdistetty oletettavasti kaikki mitä hyvään suklaakakkuun kuuluu! Eli näillä puheillä minäkin siihen hurahdin ja tämä kakku on myös erittäin amerikkalaistyyppinen. Buttercream frosting on jenkeissä yleinen kakkukuorrute , joten käytän tähän sitä. Kakusta tulee todella makea, eli jos tykkää makeasta , niin tee resepti tällä ohjeella, mutta jos haluat hieman happamamman, niin käytä sokeritonta tummaa suklaata leivontaan. Mutta ERITTÄIN herkullinen on että siitä ei pääse mihinkään! :)

Kakkupohjaan tulee:

3 dl vehnäjauhoja
1 tl (vähän vajaa) ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
100g voita
2d dl sokeria
80 g suklaata
0,5 tl vanilja aromia
1 muna
2 dl kylmää vettä

Sekoita ensin jauhot ja ruokasooda ja suola keskenään erillisessä kipossa. Laita toisen kippoon hiukan pehmentynyt voi ja vatkaa sokerin kanssa. Sulata suklaa joko mikrossa tai vesihauteessa. Lisää sula suklaa voi-sokeri seokseen ja vatkaa. Lisää vanilja ja kananmuna. Sen jälkeen vatkaa taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja vettä. Pikkuhiljaa hyvä tulee :)

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 30-35 minuuttia. Kokeile tikulla kakun keskeltä, jos tikku tulee puhtaana pois, on kakku valmis!

Anna kakun vetäytyä vähintään 40 min ennenkuin kosket siihen! Mieluiten vähän kauemminkin, että kakku kerkeää hyvin jäähtymään! Tiedän, on vaikea pitää näppejään erossa! :)

Sillä välin voit valmistaa Buttercream kuorrutuksen, eli sitä varten tarvitset:

n. 4dl tomusokeria
3-4 tl vettä
100g suklaata
50g voita

Sekoita vesi tomusokeriin, kunnes siitä muodostuu kiinteää tahnaa. Sulata suklaa ja sekoita. Lopuksi voi mukaan (pehmeää, ei sulaa). Voit lisätä kuorrutteeseen myös suklaa rouhetta lisätäksesi tekstuuria!

Kun kakku on jäähtynyt voit irroittaa sen vuoasta. Leikkaa kakku varovasti leveys suunnassa kahtia. Itse kostutin pohjakerrosta vähän kaakaolla (sekoitin pieneen määrään maitoa kaakaojauhetta) ja kakkuja yleensäkin kannattaa vähän kostuttaa niin pysyvät mehevinä! Levitä pohjakerroksen päälle buttercream kuorrutusta kerros. Nosta toinen kakun osa pohjakerroksen päälle ja kuorruta koko kakku samalla kuorrutteella. Lisää suklaarouhetta kakun päälle koristeeksi ja laita kakku n. tunniksi jääkaappiin vetäytymään ja Voila! Ihana kakku odottaa syöjäänsä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti