lauantai 27. marraskuuta 2010

Super yummy Cheesecake Brownies






This is so easy!

Nyt on niin helppo ja nopea (ja hieman erilainen!) brownie herkku tarjolla, että tästä ei homma paljon enää parane!

Amerikassa browniet ovat hyvin tavallinen leivonnainen, ja kaikista tyypillisimmässä jenkki-browniessa on suklaata ja pähkinärouhetta. Itse en ole pähkinän suurin ystävä, joten olen aina valmistanut pähkinättömiä versioita ja molemmat lempi brownie-reseptini sisältävät jotain muuta yllättävää. Tämä ohje sisältää tuorejuustoa! Nam!!

Valmistus on super helppo, koska vatkaamista ei tarvita! Voit valmistaa browniet vaikka vain lusikalla sekoittaen :)

Tarvitset:

-85 g voita
-115 g tummaa suklaata
-2 munaa
- 1,5 dl sokeria
-1,25 dl jauhoja
-2 rkl tummaa kaakaojauhetta
-ripaus suolaa
-80 g rouhittua suklaata (tummaa)

-200g maustamatonta tuorejuustoa
-1 keltuainen
-5 rkl sokeria
-1 tl vaniljasokeria

1. Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Nosta pois liedeltä ja lisää sokeri ja munat. Sekoita lusikalla tai lastalla tasaiseksi.
2. Lisää seokseen jauhot ja kaakaojauhot sekä suola ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää rouhittu suklaa ja sekoita.
4. Kaada seos vuokaan. Itse vuoraan vuoan foliolla, ja vaikka vuokani on liian iso, niin taittelen folion toisen pään "seinäksi". Tämä on hyvä kikka! Taikinaa pitäisi olla n. 1,5-2 cm paksuudelta.
5. Valmista juustotäyte sekoittamalla lusikalla erillisessä kulhossa tuorejuusto, keltuainen ja sokerit. Sekoita sen aikaa että seoksesta tulee pehmeää ja hieman juoksevampaa.
6. Lusikoi juustoseos vuokaan suklaataikinan päälle tasaisesti palloiksi. Seosta saattaa jäädä hieman yli, riippuen vuokasi koosta. Sen jälkeen tasoita ja sekoita juusto veitsenkärjellä suklaataikinaan, voit tehkä kiekuroita ja antaa juuston reilusti sekoittua alla olevaan suklaataikinaan. Kun seos on kauniisti sekoittunut on homma siinä!
7. Paista 180 asteessa n. 20 minuuttia. Vahdi vuokaa, sillä browniet ovat valmiita kun keskusta on juuri ja juuri kypsynyt. Juustoseos päällä on vielä erittäin pehmeää ja juoksevaa kun otat vuoan pois uunista, mutta se kiinteytyy jäähtyessään. Voila!

VINKKI! Browniet ovat parhaimillaan seuraavana päivänä. Ehdottaisin, että nostat brownielevyn pois vuoasta nostamalla foliosta ja kun se on jäähtynyt laita toinen folio levy brownien päälle, jotta se on täysin kääritty. Nosta jääkaappiin yöksi. Koska ohje sisältää paljon oikeaa suklaata, niin brownielevystä tulee aika kova jääkaapissa, joten ennen tarjoilua ota se ulos jääkaapista huoneenlämpöön vähintään 30-60 minuutiksi. Paloittele sen kokoisiksi kuin haluat. Jos brownielevyn reunat vaikuttavat kuivilta, niin leikkaa ohuesti joka sivulta reunat pois ensin. Jos kiire yllättää, etkä kerkeä antaa browniesien lämmetä, niin kokeile laittaa bronwnie pala mikroon muutamiksi sekunteiksi, lupaan, että lopputulos ei jätä ketään kylmäksi ;)

3 kommenttia:

  1. Ihanaa ja upeaa! Onneksi olkoon Eeva!

    VastaaPoista
  2. oijoi uskaltaisko itse yrittää? noi sun tekemät asetti riman kyllä tosi korkeelle, kiitoksia herkuista! t. reinikka

    VastaaPoista
  3. hahah äiti on kirjottanut ton ekan kommentin mun nimissä :D todellaki tepa leipomaan nyt, onnistuu pomminvarmasti! =)

    VastaaPoista